2008. szeptember 11., csütörtök

Hogyan történik a sors-blokk feltérképezés egyénileg?

Hogyan történik a sors-blokk feltérképezés egyénileg?
1. Az első lépés, hogy észre kell venned, hogy olyan sorsszerű történések vannak az életedben, amik jelentős hatást gyakorolnak az életed eseményeire, ugyanakkor érzésed szerint nem érdemled azokat meg. Nem igazolja azt semmilyen korábbi ténykedésed, gondolkodásmódod... Esetleg tudod, hogy hasonló dolgok már történtek a családodban. Most mégis tehetetlenül éled meg a kialakult helyzetet. Magyarul leblokkoltál és nem tudod hogyan tovább.

2. Ekkor a második lépés, hogy megkeresed azt a módszert, amivel megértheted és feloldhatod azt. Sokféle létezik és az egyén intellektusa, habitusa dönti el, hogy kinek melyik lehet eredményes. Van, akinek lassú haladásra van szüksége, van aki a hirtelen áttörést kedveli. Van aki igényli, hogy más gondolkodjon helyette és terelgesse őt, van, aki szeret gondolkodni és a saját maga mélyére hatolni. Őt csak megfelelő támogatásban kell részesíteni, hogy mindig tisztán lásson és így tudja meghozni döntéseit.
Mindegyik út jó csak a magadét kell megtalálnod.

3. Ha találtál egy módszert, amit szívesen kipróbálnál, akkor ne habozz! Jelentkezz be és indulj el az önismeret útján.

4. A sors-blokk oldást választva hozzám fogsz eljutni és mintegy mélyinterjút készítve beszélgetsz velem. Kívülről így néz ki.
Megkérdezem, hogy hogyan fogalmazod meg a problémádat, mióta van, milyen körülmények között ismerted fel... Elsőre az érdekel, hogy ez a te életedben keletkezett-e először, mert sokszor egy régi sérülés okozza a szemléletmódunkat, amivel ma élünk. Jó példa erre, ha volt olyan kapcsolatod, ahol a partnered megcsalt, onnantól fogva elvesztheted a bizalmadat és az új kapcsolatot az állandó ellenőrzési fóbiáddal teheted tönkre. Ebben az esetben nem fogod a két dolgot összekötni, csak keseregsz a szakítás miatt és még bizalmatlanabbá válhatsz. Amennyiben mégis összekötöd, akkor pedig azt tapasztalod, hogy nem bírsz magaddal, szinte kényszered van a számonkérésre és ettől a kényszertől kéne megszabadulni.
Természetesen számtalan formája lehet a sérülésnek. Ilyenkor az érzelmi sérülést kell feldolgozni, amikor is a legfontosabb, hogy annak a régi eseménynek a benned ragadt energiáját szedjük ki. Ugyanis ez a kényszerítő erő.
Ennek technikája a belső-utazás érzelmi utazás része. Erről majd máskor írok részletesen. Addig is olvasd el a honlapomon lévő írásomat:
www.csillagda.hu

5. Amennyiben azt tapasztaljuk meg, hogy nem igazolja semmi a te életedben a blokkot, akkor térképezzük fel a származási családodat. Tőled kiindulva, szisztematikusan visszafelé haladva. Ilyenkor sokat kérdezek, hiszen te nem nagyon tudod, hogy mit is mesélj el nekem. Az elmesélt történetekből rámutatok neked arra, hogy milyen formában ismétlődtek már előtted is a blokkok, az az anyai és az apa ágról hogyan olvadt össze láthatatlanul hajlamosító tényezőként benned. És miért is pont úgy. Igyekszünk a lehető legkorábbi dolgot megtalálni.
Mindehhez szükség van arra, hogy tudd honnan származol, mik történtek a családodban.
Sokszor tudod amit megmutatok, de általában nem vonod le ezeket a következtetéseket és így tudattalanul a kialakult családi minta szerint cselekszel.
Ezt lehet feloldani, ha már ismerjük a kiinduló pontot. Ennek a technikának az alapja pedig a családfelállítás módszere.

6. Van úgy, hogy olyan eseményben van részed, amit nem tudsz se saját se családi karmához illeszteni (persze látszólag), ilyenkor magát, a felvázolt problémának a tényezőit rakjuk ki figurával az asztalon, mintegy vizuálisan megjelenítve azt és így indulunk el a felfejtésben.

folyt. köv,

Nincsenek megjegyzések: