2008. szeptember 7., vasárnap

Jónás módszer

A Jónás módszer azoknak való elsősorban, akik gyermeket szeretnének, és kíváncsiak arra, hogy mikor a legtermékenyebbek. Nők esetében ismeretes és alkalmazható a módszer. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy a születési óra/perc alapján felállított egyéni horoszkóp Nap és Hold távolságát állandó értéknek tekintjük. Mivel a Hold minden hónapban körbejárja az ekliptikát, ezért a fenti érték havonta egyszer ismétlődik.
Ezt figyelemmel kísérve napra pontosan tudhatjuk, hogy mikor is vagyunk termékenyek.
Mivel a hímivarsejteknek idő kell a célba éréshez, ezért 1-2 nappal korábban érdemes próbálkozni, figyelembe véve, hogy minél több a "próbálkozás" annál kevésbé életképesek ezek a sejtek.
Természetesen, ha ez az időpont félidőre esik, még valószínűbb a fogantatás, de sokan azt mondják, hogy még a menstruáció idejére eső dátumnál is előfordulhat az áldott állapotba kerülés.
Asztrológiai képlet nélkül is könnyű kiszámolni ezt a dátumot, hiszen adott fokszámnak kell ismétlődnie. Szerencsésebb esetben pl. teliholdkor született az ember lánya, így minden teliholdkor aktuálissá válik a a termékenységi ciklus. Aki nem jellegzetes állásnál született, annak egy kicsit bonyolultabb, de számtalan program található a neten, ami ingyen kidobja adott évre a dátumokat.
Amiért érdemes tovább foglalkozni a dologgal, az az, hogy ha felállítjuk az egyik ilyen időpontra a horoszkópot, akkor azt kiértékelve látható, hogy a gyermeket jelölő bolygók, a Hold, a Merkúr mennyire támogatott, illetve milyen analógiákat hordoznak.
Fontos az is, hogy a születési képlet (radix) Asc. ura, Holdja, Merkúrja, 5. házas bolygói mit képviselnek, és hogyan kapcsolódnak az első képlethez.
Ezeket a számításokat és kiértékeléseket érdemes szakemberre: asztrológusra bízni, és közösen átbeszélni a lehetőségeket.

Nincsenek megjegyzések: