2012. január 10., kedd

Miértekre a válasz

Miért? Miért történik ez velem, éppen velem?
Ez a kérdés mindig elhangzik, ha valami rossz dolog történik. Viszont a legtöbben megmaradnak a kérdésnél és az "áldozat" érzésnél. Pedig nagyon sokszor van válasz a kérdésekre, csak ahhoz hogy ezt tudjuk több dologgal is kellene foglalkozni.
Az első például az Önismeret: honnan jöttem, milyen sors-mintázatokat, hajlamosító tényezőket örököltem, milyen a habitusom, miért és hogyan reagálok a helyzetekre, stb. Ezekre megtalálható feleletek vannak, amelyeket ha ismerünk, akkor van rá lehetőségünk, hogy változtassunk rajta.
A második, hogy ismernünk kellene éppen hol is tartunk, mert csak onnan lehet továbblépni. Vagyis a helyes célkitűzéshez erre a tudásra is szükségünk van.
A harmadik pedig, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre a célok megvalósításához. Rengeteg ilyen, jobbnál jobb létezik, csak azt kellene megtalálni, ami testhezálló és szívesen használjuk.
A Negyedik, nem elhanyagolható tényező, hogy mi az ami igazán motivál, amiért hajlandóak vagyunk lépni, változtatni.
Ez az alap, ami persze nagyon sok kérdéssel kiegészülhet, de ha tudsz ezekre válaszolni, akkor már sokat változhat az életed.
A Sors-blokk oldás folyamatában ezeken végigmegyünk és egy beszűkült élethelyzet elemzéséből úgy állhatsz fel, hogy tágabb lehetőségekkel rendelkezel mint gonodlnád. No és persze igyekszünk cselekvési stratégiát is kidolgozni, hogy ne csak elmélet maradjon az egész.
Van kedved hozzá?
Időpont egyeztetés: Bodó Andi tudat-tréner, coach
06/30 942 6851

Nincsenek megjegyzések: